TheateropdeDeel
#14
Vrijdag, 12 januari 2024

Robin Bleeker

Robin Bleeker, voormalig stadsdichter van Deventer, speelt een try-out van zijn eerste avondvullende theatershow (foto: Ben Lensink)

Robin Bleeker, voormalig stadsdichter van Deventer, brengt talig cabaret, waarin het lied de boventoon voert. Met zijn zorgvuldig geschreven teksten, die hij uitvoert op piano en gitaar, staat hij in de traditie van o.a. Kees Torn, Ivo de Wijs en Drs. P. Robins onderwerpen en invalshoeken vloeken echter verfrissend met zijn traditionele vorm. Hij belicht in ‘Bedankt voor alles’ zijn sociale gebreken, het belang van contact, en probeert antwoord te vinden op de vraag in hoeverre je bestaat als je niet deelneemt.

Circus KNAL!

Alle acht artiesten van Circus KNAL! treden 15 jaar na hun eerste voorstelling weer samen op!

In 2009 trad Circus KNAL! voor het eerst buiten de deur op. Dit was het begin van jaren toeren langs theaterfestivals en andere evenementen in het hele land. De artiesten van KNAL! stammen van twee burenfamilie-gezinnen aan de Zeedijk in Nijbroek. Het zijn Rosan, Ella, Ruurd en Tjaard Reusken en Bas, Bram, Bart en Bo Beugels.
Inmiddels zijn bijna alle artiesten uitgevlogen en geen actieve jongleurs meer. Maar soms begint het te kriebelen en ontstaat het idee om speciaal voor TheateropdeDeel een jongleeract te maken. Met z’n achten nog wel! Spannend!

Eerste openbare voorstelling van Circus KNAL! in 2009 voor basisschool de Bongerd in Terwolde

TheateropdeDeel
#13
Vrijdag, 17 november 2023

Jan Terlouw Junior

Jan Terlouw junior, zanger en pianist, zingt solo repertoire met oude en nieuwe songs

Jan Terlouw Junior schrijft en speelt verhalen met een vleugje jazz en melancholie. Zijn debuutalbum “The Nightclub” uit 2017 vertelt over de teloorgang van drie bezeten zielen in een jaren 20 nachtclub. Naast fragmenten uit dit werk, zal Jan ook nieuw materiaal vol duistere sprookjes en doorgevoerde metaforen ten gehore brengen bij TheateropdeDeel.
En inderdaad, Jan is de kleinzoon van. Dan is dat maar gezegd en hoeven we het daar niet meer over te hebben.

Stan Fritschy

Stan de Verhalenman Fritschy, vertelt over het geheim van geluk.

Stan de Verhalenman Fritschy, meesterverteller uit Zwolle schitterde al eerder op TheateropdeDeel.
Deze keer komt Stan met en verhaal over geluk. Je bent bezig met je dagelijkse dingen en ineens vraag je je af ‘is dit het geluk in mijn leven?’ En wat doe je dan, duik je weg of kijk je die vraag in de ogen?
Een verhaal dat hij voor het eerst vertelde op de bruiloft van zijn dochter dit jaar. Speciaal voor TheateropdeDeel maakt hij er een compleet op zichzelf staand verhaal van.

Bart en Bo en Finn

Bart en Bo en Finn jongleren de KNAL!-classic ‘One day Baby’.

Het jongleervirus kruipt waar het niet gaan kan. Bo stak Finn aan en nu staat Finn samen met Bart en Bo op TheateropdeDeel.
Samen spelen zij de KNAL!-classic ‘One day Baby’. De act vertelt het verhaal van iemand die zijn geliefde laat gaan omdat dit in het verleden vaker gebeurde. Telkens kwam de geliefde terug, maar op een dag niet meer, …

TheateropdeDeel
#12
Vrijdag, 22 september 2023

Bella Luna

TheateropdeDeel op YouTube

Bella Luna is een soul singer-songwriter. Opgegroeid in de Filipijnen en recent wonend in Nederland, vindt ze langzaam haar weg in de Nederlandse muziek-scene. De warmte en heesheid van haar stem doen denken aan de soul, funk en jazz van Erykah Badu, Amy Winehouse en Jill Scott.
Op TheateropdeDeel zal ze haar nummers uitkleden tot de basics. Slechts begeleid door een enkele gitaar is er ruimte voor onderzoek en improvisatie. Bella zelf hoopt dat ze de ruimte goed zal gebruiken en het publiek kan raken.

Het geluid van Bella Luna met haar gitarist
Bella Luna op Spotify
Bella Luna, singer-songwriter

Vertelgenoot-schap Apeldoorn

TheateropdeDeel op YouTube

Alie van Ommen is een van de vertellers van Vertelgenootschap Apeldoorn. Het genootschap telt maar liefst 12 vertellers, verbonden door de liefde voor het vertellen. Alie hoopt dat haar vertellingen een kleine verandering bij het publiek veroorzaken, dat het publiek geraakt wordt of aan het denken gezet wordt.
Bij TheateropdeDeel vertelt Alie een verhaal dat zich afspeelt in Latijns Amerika. Het gaat over het leven in een land dat verscheurd wordt door de kloof tussen arm en rijk, tussen macht en onmacht. Een sterke vrouw in de hoofdrol en magisch-realistische ingrediënten, …

Meer over Vertelgenootschap Apeldoorn

Het verhaal speelt zich af in Latijns Amerika

Circustheater-school de Klim

TheateropdeDeel op YouTube

Veerle Schaapman en Dolores van Eijden zijn op zes-jarige leeftijd begonnen met circustheaterlessen bij Circustheaterschool de Klim in Deventer. Inmiddels studeren ze alle twee maar ze zijn nog steeds minstens twee keer per week in de zaal om te trainen en voorstellingen te maken. Ze zijn gespecialiseerd in partneracrobatiek met invloeden van dans en acro-yoga. Ze zijn niet alleen hele goede acrobaten, maar ook zeer getalenteerde makers. Zowel met de jongere leerlingen als met hun eigen studentengroep hebben ze de afgelopen jaren prachtige voorstellingen gemaakt.
Voor TheateropdeDeel spelen ze een speciaal op maat gemaakt acrobatiek-duet.

klik voor meer info over de Klim
Veerle en Dolores van Circustheaterschool de Klim (foto: Nica Kristen)

TheateropdeDeel
#11
Vrijdag, 31 maart 2023

Johanneke ter Stege

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Helaas heeft Yonga Sun af moeten zeggen. Geen Duikvlucht dus, maar Johanneke Solo

Johanneke ter Stege komt haar gedichten op muziek spelen

Johanneke ter Stege (Enschede, 1990) is een veelzijdig artiest. De ontwapenende singer-songwriter en voormalig stadsdichter van Deventer laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt.

Ze komt met haar piano, synthesizer en drumcomputer om liedjes te spelen die soms gedichten op muziek zijn. Tussendoor vertelt ze over bezoekjes aan de supermarkt, mist in een weiland, wat ze die nacht droomde of reageert ze op wat er ter plekke met het publiek ontstaat.

Pers en prijzen
Johanneke, de ‘culturele veelvraat’ wordt geprezen om haar veelzijdige talenten.  Ze was zangeres van triphopduo NNENN en droeg de titel stadsdichter van Deventer.  Met haar vermogen om taal, muziek en beeld met elkaar te doen versmelten won ze in  2016 de Cultuurprijs Overijssel Talent.

Johanneke ter Stege website

Vrijdag, 31 maart 2023

De jongen en de oorlog

Klik op de foto voor meer afbeeldingen van Stan en Gerbrand

Stan Fritschy en Gerbrand Dijkstra

Acteur Stan Fritschy en violist Gerbrand Dijkstra spelen ‘De jongen en de oorlog’ naar de verhalen in ‘De straat en het struikgewas’ van Armando

‘De jongen en de oorlog ‘door acteur Stan Fritschy en violist Gerbrand Dijkstra is een een theaterbewerking van Armando’s autobiografische boek “De straat en het struikgewas’.
Dit boek is onlangs herdrukt en verkreeg een aanbeveling van Özcan Akyol. De Armando-verhalen gaan over een jongvolwassene in de oorlog 40-45 in de bossen van Amersfoort in de buurt van het strafkamp Amersfoort. In Armando’s verhalen wordt verteld hoe de identiteit van een jongen in tijden van oorlog wordt gevormd. De jongen moet zichzelf worden, maar aan wie moet hij een voorbeeld nemen?

Vrijdag, 31 maart 2023

Gandini Juggling

De video die op groot scherm getoond is
Gandini Juggling, Mozart Glow Clubs op de beamer

Gandini Juggling viert het jongleren in al zijn facetten. Onderzoekt niet alleen wat jongleren is, maar ook wat jongleren kan zijn. Ze maken constant nieuwe werken, die uiteenlopen van radikale kunst/jongleer fusies tot toegankelijke theatervoorstellingen, choreografische studies en commercieel werk.

In deze TheateropdeDeel laten we in het circustheaterblok twee video’s van Gandini Juggling zien. We beginnen met een commercial met twee jongleurs van Gandini waarin duidelijk wordt dat alles mogelijk is. En als tweede vertonen we de betoverende Mozart Glow Clubs gefilmd in Roncalli’s Weihnachtscircus van 2006 in Berlijn. Deze laatste video heeft gastheer Ed voorgoed verslaafd gemaakt aan jongleertheater.

Vrijdag, 03 februari 2023

Sarah Sounds

Singersongwriter Sarah Sounds zingt uit eigen werk (foto: goddessphotography.nl)

Sarah schrijft eigen liederen en mantra’s in het Engels, Nederlands en Duits. Haar stemgeluid en
gitaar nemen je mee op muzikale reis naar binnen, naar de magie van het leven.
De allereerste TheateropdeDeel editie eind 2018 was haar eerste officiële ‘Sarah Sounds’ optreden.
Volop dromend en stappen zettend om haar muzikale medicijn de wereld in te brengen. Nu, een
album en vele concerten, cirkels en ceremonies verder, komt ze opnieuw spelen. Deze avond zullen
heel nieuwe songs én liederen uit dit prille begin langskomen.

Sarah Sounds website

Sarah Sounds Youtube

Vrijdag, 03 februari 2023

Primeur! Korte film

Primeur! Korte film

De diversiteit van het programma binnen elke voorstellingsavond beschouwen we als een kwaliteit van TheateropdeDeel. Maar het is niet altijd makkelijk om drie acts in drie verschillende disciplines op dezelfde avond gepland te krijgen. Vandaar dat we deze keer een experiment met een korte film doen. Eens kijken of een korte film een stand-in kan zijn om de diversiteit op de voorstellingsavonden maximaal te houden. Welke korte film we gaan kijken houden we nog even voor onszelf.

Vrijdag, 03 februari 2023

Circus BartEd

Bart van Circus KNAL! en Ed jongleren een uniek duet

Bart en Ed. Beiden goede bekenden van TheateropdeDeel en toch nog nooit vertoond. Bart en Ed traden nooit eerder als duo op. Ze spelen een gouwe ouwe van circus KNAL!, ‘One Day Baby’. Een jonleeract die gaat over de momenten in het leven dat je de balans opmaakt. Je neemt afscheid van mensen, soms achteloos, omdat je denkt dat ze toch wel weer terug zullen komen. Maar als dat niet gebeurd? Welke verhalen ben je dan allemaal misgelopen?

lege regel

Vrijdag, 11 november 2022

Jasper Put

Jasper Put speelt de jongleeract ´Norwegian Balls´

Jasper is geen jongleur, geen acteur, maar is gefascineerd door leren en beweging. Het gaat hem niet om het trucje of het optreden, maar om de motivatie en het proces. Het optreden is het resultaat van het proces dat hij zelf heeft doorgemaakt. Met jongleren kunnen dingen duidelijk worden, die niet in woorden te vangen zijn.

Vrijdag, 11 november 2022

Jos Debeij

Jos Debeij speelt de monoloog van Jozef uit Madonna´s Man

´En wat zegt een man tegen een andere man, die zegt een kind te willen met dezelfde aanstaande vrouw, …’

Daphne de Bruin schreef Madonna’s Man, waarin God, Jozef en Maria vanuit hedendaags perspectief in drie door elkaar gesneden monologen vertellen wat hen toen is overkomen en hoe ze dat hebben beleefd. Jos Debeij speelde, onder regie van Allard van Lenthe, de rol van Jozef in dit stuk. Op TheateropdeDeel speelt Jos de monoloog van Jozef.

Vrijdag, 11 november 2022

Duo Eolica

Duo Eolica speelt een gevarieerd repertoire op klarinet en accordeon

Marga Menninga en Robert Kools vormen samen het Duo Eolica. Marga speelt accordeon en Robert klarinet én basklarinet. Ze spelen een zeer gevarieerd repertoire, van twintiger jaren muziek (uit de twintigste eeuw) tot dromerige Syrische woestijnmuziek en van Braziliaans tot Joodse klezmermuziek.  

lege regel

Vrijdag, 30 september 2022

Circus Theater School de Klim

CircusTheaterSchool De Klim speelt de acrobatiek duetten ´Another love´ en ´Soldier´

Circustheater De Klim is een circustheaterschool in Deventer. Na tien jaren trainen en circusplezier is er een brede basis aan geoefende leerlingen die prachtige voorstellingen geven. Op TheateropdeDeel brengt de Klim vier pupillen die samen twee simultaan-duettten spelen. Het duet ´Another love´ gaat over een onmogelijke liefde tussen twee vrouwen waarin ze elkaar afwisselend aantrekken en afstoten. Het duet ´Soldier´ gaat over een eenzame soldaat die naar het front moet en daar moet zien te overleven. Haar geliefde probeert haar moed in te spreken om deze zware taak te volbrengen.

Vrijdag, 30 september 2022

Stan Fritschy en Gerbrand Dijkstra

Stan Fritschy en Gerbrand Dijkstra vertellen verhalen van Armando uit de ´De straat en het struikgewas´

De beeldend kunstenaar Armando van de Nulbeweging (het verzamelgebied van het nieuwe museum Eicas in Deventer) was ook een excelent schrijver-dichter en violist. Hij heeft veel geschreven over zijn jeugd in de buurt van het Kamp Amersfoort en over de verwerking van de oorlog in Duitsland. Stan Fritschy en Gerbrand Dijkstra vertellen zijn verhalen, die hij heeft opgetekend in zijn autobiografische boek ‘De straat en het struikgewas’.

lege regel

Vrijdag, 30 september 2022

Mijne Heren

Mijne Heren presenteren hun debuut-CD Awareness

Al vele jaren spelen Rob en Gerrit samen. Sinds twee jaar geen covers meer, maar zelfgeschreven teksten en muziek. Kortgeleden is hun debuut-cd Awareness, uitgekomen. Het genre van de muziek laat zich het best omschrijven als singersongwriter. De teksten zijn afwisselend in Nederlands en Engels en gaan over alledaagse dingen in het leven en de reflectie daarop.

No Way, de eerste track van de CD Awareness

Na een pauze van twee jaar pakken we de draad weer op waar we gebleven waren. Het is gelukt om twee van de drie acts gelijk te houden aan de geplande editie van vrijdag, 13 maart 2020. Voor de derde hebben we een mooie vervanger gevonden.

Vrijdag, 6 mei 2022

Nico van Riessen

Verteltheater: ‘Over de schadelijkheid van tabak’ door Anton Tsjechov

Nico van Riessen
‘Over de schadelijkheid van tabak’ is het onderwerp van de voordracht die de heer Njoechin moet houden. Maar het wordt al vlug duidelijk dat hij daar helemaal geen zin in heeft, en dat hij gestuurd is door zijn bazige vrouw. Omdat zij niet in de buurt is, maakt hij van de gelegenheid gebruik om zijn hart te luchten. Hij heeft er eigenlijk tabak van. Wat hij vertelt over zijn gezinsleven is zo triestig dat het lachwekkend wordt. Nico van Riessen kruipt in de huid van Njoechin.Geschreven door Anton Tsjechov in 1904.

lege regel

Vrijdag, 6 mei 2022

Saxofoon kwintet Birdy

Birdy Teaser: Funkyplatipus

Birdy
Op een mooie zomerdag in 2016 kreeg Arjen van El, jazzmuzikant en saxofoonleraar een geweldig idee. Hij bracht zijn beste saxofoon-leerlingen bij elkaar en startte een saxofoon-kwintet. Ze spelen (hoe kan het anders) jazz-muziek. Van George Gershwin tot Charlie Parker en Michael Jackson. De naam van het kwintet is Birdy, een verwijzing naar een van de grootsten: Charlie Parker.

Vrijdag, 6 mei 2022

Circus KNAL!

Circus KNAL! foto

Kegeljongleeract: The Mushroom Cloud

Circus KNAL!
Wat je zegt dat moet je doen. Ook na een pauze van twee jaar. Bart en Bo, zouden het nog een seizoen gaan proberen met Circus KNAL!. Begin 2020 waren zij bezig met het organiseren van hun eigen theatertour als alternatief vakantiewerk en toen gooide Corona roet in het eten. TheateropdeDeel is heel blij en trots dat ze de kegel-jongleeract ‘The Mushroom Cloud’ na een pauze van in totaal drie jaar toch nog een keer opnieuw in willen studeren om deze nog één keer te vertonen.

Youtube: Circus KNAL! Koningsdag 2018

www.circusknal.nl


Vrijdag, 13 maart 2020

Helaas, helaas afgelast!
(bericht van donderdag 12 maart 2020)
Als onze bijdrage aan de voorkoming van verdere verspreiding van het Corona-virus.
Als Corona over haar top is, volgt een nieuwe datum waarop het feest alsnog door gaat!

Inloop v.a. 20:00. Voorstelling ca. 20:30 – 22:00
Aansluitend drankje en napraat
Entree: Vrije bijdrage

Yaël Korse

Theatervoorstelling: Liever gek!

Yaël Korse
‘Vroeger ging ik altijd naar de manege. En als ik daar dan was reed ik op een paard. Ik praatte tegen het paard en het paard oordeelde niet. Ik was wie ik was. Het voelde vertrouwd. Tussen de mensen voel ik me ongemakkelijk. Ik kan mezelf niet plaatsen en de mensen mij niet. Paard zijn is makkelijker’. Yaël is afgestudeerd als acteur aan de Artiest-theateropleiding in Arnhem. Ze is maker en speler bij verschillende theaterinitiatieven.

Youtube: The making of Liever Gek!

Saxofoon kwintet Birdy

Birdy Teaser: Funkyplatipus

Birdy
Op een mooie zomerdag in 2016 kreeg Arjen van El, jazzmuzikant en saxofoonleraar een geweldig idee. Hij bracht zijn beste saxofoon-leerlingen bij elkaar en startte een saxofoon-kwintet. Ze spelen (hoe kan het anders) jazz-muziek. Van George Gershwin tot Charlie Parker en Michael Jackson. De naam van het kwintet is Birdy, een verwijzing naar een van de grootsten: Charlie Parker.

Circus KNAL!

Circus KNAL! foto

Kegeljongleeract: The Mushroom Cloud

Circus KNAL!
Een buitenkansje! Bart en Bo, gaan het nog een seizoen proberen met Circus KNAL!. Na een pauze van een jaar pakken ze de draad weer op en zijn bezig met het organiseren van hun eigen theatertour 2020. TheateropdeDeel is heel blij en trots om ze nog een keer te kunnen programmeren met ‘The Mushroom Cloud’. Een kegel-jongleeract.

Youtube: Circus KNAL! Koningsdag 2018

www.circusknal.nl

Vrijdag, 10 januari 2020

ISLE

Dream Pop duo, Lise Low (Deventer) en Arjan de Wit (Dordrecht)

ISLE is een dream pop duo dat samen op ontdekkingsreis is door de constant evoluerende wereld ISLE. Een wereld van serene melodieën, intrigerende spoken words en orkestrale arrangementen. Waar de atmosfeer galmt met hun warme akoestische en vervreemdende elektronische klanken. ISLE is een wereld die zich stukje bij beetje laat zien. Hun bewegingssensoren, sampling en looping technieken die hun zelfgebouwde lichtdecor en visuals integreren tot een totaal ervaring lokken je verder mee in deze wereld vol van verbeelding, mogelijkheden en ruimte!

www.aboutisle.com

Vrijdag, 10 januari 2020

Petite Celine

Fusion Pop, Multi-instrumentalist, Celine du Tertre (New York)

Petite Celine is een Frans-Amerikaans fusion pop artiest en multi-instrumentalist uit Brooklyn, New York. Petite Celine is een kleurrijke viering van cultuur, gedreven door fusion en haar liefde voor pop. Haar nieuwe album, Man Made Fire is beschreven als ‘een ingenieuze mix van wereld muziek’ en ‘een sprankelende en glanzende uitvoering van moderne indie pop dat niet in een hokje gestopt kan worden’.

Na haar tour in Amerika is nu Europa aan de beurt – for it is a Petite World after all….

www.petiteceline.com

Vrijdag, 15 november 2019

Vrijdag, 26 april 2019

Vrijdag, 11 januari 2019

lege regel

Zaterdag, 24 november 2018

lege regel

Vrijdag, 12 oktober 2018